Přihlásit
header 1000 cestujeme golf

Neukončené první kolo přineslo rekord hřiště, dvě útočící Češky i albatross

Atraktivní podívanou přineslo první kolo Tipsport Czech Ladies Open hrané v Beroun Golf Resortu. Spokojení diváci sledovali výborné výkony Klára Spilkové i Jany Melichové (obě 70), rekord hřiště (63) v podání Kristine Pedersen a také albatross z hole Manon De Roey z Belgie. Úvodní kolo je nedohráno kvůli bouřce, sedm flightů dokončí dnešní program až v sobotu časně ráno.

V Berouně dnes všechno začalo takřka idylicky: nádherné golfové počasí, stovky natěšených diváků a také 132 golfistek, které chtěly prokázat své maximum. A to se jim zhusta dařilo – Kristina Pedersen předvedla coby favoritka turnaje skvělý výkon a 63 ran ve skórkartě bylo nejlepším výkonem na zdejším hřišti. „Je to moje nejlepší životní kolo. Vrcholem byl eagle na patnáctce, škoda jen neproměněného puttu na poslední jamce na výsledek 62,“ uvedla žena z čela leaderboardu.

 Ještě více byli natěšení diváci podél hřiště na domácí hvězdu Kláru Spilkovou. Ta sice ztratila dvě rány po autu na trojce, ale v závěru si vzala dvě rány zpět a Beroun opouštěla spokojena. „Zpočátku jsem byla nervózní, před domácími diváky to tak ale mívám vždy. Pak jsem si však uvědomila, že mě chtějí moc podpořit, jsou tady pro mě a začalo se mi dařit. V dalším kole budu trpělivější a jsem ráda, že se mi podařilo zvládnout závěr a vylepšit průběžný výsledek,“ uvedla česká golfová hvězda po dohrání kola.

Jenže ani další Češky nechtěly zůstat pozadu, nejlépe se vedlo amatérce Janě Melichové (70), které dorovnala slavnější krajanku a je blízko postupu do nedělního ostře sledovaného finále, které bude k vidění stejně jako sobotní program na ČT Sport.

A zahanbit se nenechaly ani další amatérské hráčky. Na výsledku even par jsou Sára Kousková, Patricie Macková, Tereza Melecká a Gabriela Roberta Vítů, jen o ránu zpět je v Berouně domácí Nela Halaburdová. Hůře se vedlo mimo Spilkové dalším českým profesionálkám, které mají k současné hranici cutu pohybující se na skóre even par daleko.

Hvězdou dne se stala i Belgičanka Manon De Roey, která se po nepodařeném úvodu neuvěřitelně zvedla a vrcholem byl její albatross na pětiparové 7. jamce. „Nemohu tomu ještě teď uvěřit! Hrála jsem druhou ránu na 144 metrů devítkou železem v silném větru, ale výsledek jsem nejdříve netušila, na green nebylo vidět. Až radostné výkřiky diváků mě upozornily, že se stalo něco výjimečného,“ rozdávala úsměvy druhá hráčka průběžného pořadí na skóre -7.

Výborně rozehrané kolo nakonec nebylo dohráno, sedm flightů se musí vrátit na hřiště časně ráno, protože kvůli bouřce museli rozhodčí kolo přerušit. Dohrávka od 7:30 ale neomezí plánovaný start druhého kola.

 

Všechny aktuální informace nejdete na webu czechladiesopen.cz.

Průběžné výsledky jsou k dispozici na webu ladieseuropeantour.com

Fit pro život

Kapitál

Cestujeme za golfem

Praha